top of page

Ethiopische koffie-ceremonie
Verbindt, inspireert en verrijkt 

Bewust worden van een andere cultuur, die verbindt, inspireert en verrijkt! 

                                        

Geniet van een Ethiopische koffieceremonie, 

 

Een Ethiopische koffieceremonie beleven is een unieke gebeurtenis. Tijdens een gezellig samenzijn maakt u kennis met het mooie land Ethiopië en geniet u van koffie met iets te eten. 

 

De oorsprong

De koffieceremonie is een belangrijke sociale en culturele traditie uit Ethiopië. Koffie is de nationale drank en staat voor gastvrijheid. Ethiopiërs gebruiken de samenkomst om tot rust te komen. Ze nemen tijdens de ceremonie ruim de tijd om bij te praten met buren of vrienden. Ook onverwachte bezoekers worden getrakteerd op een koffieceremonie.

 

Waarom deze ceremonie beleven?

De koffieceremonie is een ervaring waarin toewijding en tot rust komen centraal staan. Het is een vorm van meditatie in het ervaren van harmonie met onszelf en de ander. Het gaat om saamhorigheid, gastvrijheid, symboliek en elkaar ontmoeten. Mijn doel met de Ethiopische koffieceremonie is om mensen met elkaar in contact te brengen en het uitwisselen van gedachten. Bovendien proeft u op deze manier van een andere cultuur. 

 

Voor wie? 

De koffieceremonie is voor iedereen die interesse heeft in de Ethiopische cultuur en het ritueel wil ervaren. Denk aan gelegenheden zoals een bedrijfsopening of bedrijfsuitje, workshop teambuilding, een verjaardag, een speciale gedenkdag of bij een reünie. De ceremonie wordt uitgevoerd voor ten minste twee en maximaal tweehonderd mensen. Naast de ceremonie kan informatie gegeven worden over Ethiopië door middel van een presentatie en/of diavoorstelling. De Ethiopische koffieceremonie is ook geschikt als voorbereiding op een reis naar Ethiopië. Daarnaast kan het een passend onderdeel zijn van een multiculturele activiteit. 

 

Er is een keuze uit drie ceremonies:

 

A. Habesha Standaard: Biologische Ethiopische koffie: met ambachtelijk thuis gebakken brood.

B. Habesha Koffie de luxe: Biologische Ethiopische koffie met Ethiopische cake en nog veel meer.

C. Habesha speciaal: Biologische Ethiopische koffie uit te gebreide met Ethiopische hapjes of Ethiopische maaltijd. Indien gewenst kan er ook gezorgd worden voor Ethiopische muziek en dans.

 

Habesha doet deze ceremonie voor U op locatie of bij de gastvrouw thuis. 

 

Voor meer informatie en tarieven over deze activiteiten kunt u contact opnemen met de gastvrouw Haimanot Belay.

 

Habesha Spirit

T +31 648541489
T +31 703677966

Website https://www.haimanotbelay.com/

Email: habeshaspirits@gmail.com

KVK: 72277890

DSC00424.jpg
bottom of page